Program

 

 

Alliance Française Aabenraa

 

Foredrag om Provence.

Onsdag den 11. april 2018 kl. 19.00

 

Provence

Provence er duften af krydderier, et glas kølig rosévin, petanque under platantræerne, fortovscaféer, bugnende markeder, lavendel, blomstrede tekstiler, kunstmalere og amatørmalere, Middelhavet, det betagende lys, pinjetræer, oliventræer, friskbagte baguettes, parfume og meget meget mere.

Provence-navnet stammer fra romernes tid, hvor dette folkeslag havde en provins i området. Mange bygningsværker eller rester af bygningsværker i Provence kan føre historien tilbage til romertiden. Da romerriget gik til grunde, var det franskmændenes tur til at sætte præg på arkitekturen og kulturen. Senere kom mange andre nationaliteter til og utallige er de kunstnere, der er blevet tiltrukket af det specielle lys over Provence og hvis motiver er hentet herfra.

Landskabet er meget varierende fra det flade delta i Camargue til den dybe kløft ved Gorge du Verdon. Oliventræer, vinstokke og ris blander sig med et rigt blomsterflor.

Dette og meget mere er skildret gennem en billedserie, hvor vi starter omkring Arles og naturområdet Camargue, fortsætter til zigøjnerbyen Sainte Maries de la Mer, besøger korsfarerbyen Aigues Mortes inden vi fortsætter op i baglandet med dets små landsbyer, vinmarker, okkerlandskaber og olivenlunde. Turen fortsætter mod øst til Napoleonsruten ved Castellane og til palmerne ved kysten ved Nice. Desuden et glimt fra kunstnerbyen St. Paul de Vence. Alt sammen skildret ud fra naturen, kulturen, dagliglivet og historien i området.

Min baggrund for at holde foredrag er dels, at jeg godt kan lide at fotografere, dels at jeg har arbejdet i rejsebranchen i 30 år med planlægning, afvikling og guidning af ture, bl. a. til Provence. Desuden har jeg altid været interesseret i naturen og historie, så det er med det udgangspunkt, at billedforedraget er blevet til.

Udover at rejse i arbejdsmæssig øjemed, har jeg rejst en del i Provence i forbindelse med private familiebesøg, så jeg har ofte haft mulighed for også at finde de mindre kendte hjørner af området.

 

Tilmelding til Steen Hammer, tlf. 40 37 98 44, e-mail: hammer@dadlnet.dk

Pris: 30 kr.

Sted: Aabenraa bibliotek

 

Søndag den 27. maj kl. 11.30

Sted: Stampenborg.

”Pétanque et Déjeuner sur l’herbe”

Et spil pétanque efterfult af en hyggelig frokost. Husk pétanque kuglerne. Pris: kr. 125 excl. vin.